REESTRUCTURACIÓ FINANCERA
Economia 25/05/2012

Luis de Guindos retarda 15 dies la subhasta de CatalunyaCaixa

El ministeri d'Economia ha ajornat del 13 al 27 de juny el termini per presentar ofertes vinculants per comprar CatalunyaCaixa. Així, hi haurà temps perquè els auditors del sector acabin la seva feina.

Toni Garganté / Joan Faus
2 min
UNA SUBHASTA AMB SIS BANCS INTERESSATS La seu de CatalunyaCaixa de la plaça d'Antoni Maura, al centre de Barcelona, se la disputen la majoria d'entitats del sector. Però les auditories que faran durant els pròxims 30 dies Oliver Wyman i Roland Berger en poden fer variar l'interès, depenent de la nota que treguin en els exàmens de solvència.

BARCELONA / MADRID.La venda de CatalunyaCaixa seguirà el seu curs. El Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB) ja ha donat el vistiplau als sis candidats (Banco Santander, BBVA, Banc Sabadell, Kutxabank, Popular i el fons J.C. Flowers) que hi van mostrar interès inicialment. Estava previst que el 13 de juny es posés en marxa l'últim procés per presentar ofertes de debò, les anomenades vinculants .

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts del sector van afirmar ahir que aquesta data s'ha retardat fins al 27 de juny, cosa que suposa a la pràctica l'ajornament de la subhasta final 15 dies, ja en ple juliol. El banc d'inversió Citi va enviar una carta als sis candidats en què explica aquests canvis, amb què es preveu donar temps perquè s'acabin les auditories independents encarregades a Oliver Wyman i Roland Berger. Es pot donar el cas que algun dels interessats a quedar-se CatalunyaCaixa finalment decideixi retirar l'oferta si aquests exàmens detecten falta de solvència, van afegir les mateixes fonts.

Altres portaveus del ministeri d'Economia van confirmar ahir a l'ARA que l'estratègia del ministre Luis de Guindos és fer la subhasta "abans de l'estiu". Només en cas que es retiressin gran part dels compradors decidirà entre diferents "alternatives", una de les quals seria no vendre l'entitat catalana i integrar-la a la també nacionalitzada Bankia. És a dir, un gran banc públic al qual podria afegir-se també més endavant -la subhasta està prevista al setembre- NovaCaixaGalicia, l'altra entitat controlada per l'Estat que encara s'ha d'adjudicar. La subhasta de Banc de València també s'ajornarà 15 dies, com CatalunyaCaixa. En aquest cas les ofertes vinculants s'hauran d'enviar el 12 de juliol.

Des d'Economia s'assegura que la nacionalització de Bankia, la segona reforma financera i les dues auditories a la banca espanyola han trastocat el procés de venda de CatalunyaCaixa i han disparat els dubtes sobre el preu que se'n podria obtenir. Una alternativa a la integració amb Bankia seria esperar més temps i posposar uns mesos la subhasta. Un moviment, però, que podria ser contraproduent, ja que s'acceptaria un fracàs i es generarien encara més dubtes sobre la solvència i el futur del sector financer.

stats