PENSIONS DE L'ALTA DIRECCIÓ DE LA CAIXA
Economia 06/06/2012

Luis del Rivero denuncia el pla de jubilació d'Isidre Fainé

A. Balanzà / T. Garganté
2 min

BARCELONA.L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) està valorant la denúncia presentada fa pocs dies per Luis del Rivero, que serà cridat a declarar dilluns que ve a Barcelona, abans de decidir si obre una investigació sobre el tema. Els fets denunciats per l'expresident de Sacyr fan referència a la liquidació, el 2007, del pla de jubilació de l'actual president de CaixaBank i de La Caixa, Isidre Fainé, per valor de 24,5 milions d'euros, segons fonts coneixedores de la denúncia. Fainé es va jubilar fa cinc anys com a director general de l'entitat. Això vol dir que va cobrar ja llavors les aportacions del pla de pensions extern que tenia contractat com a membre de l'alta direcció de La Caixa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts de l'entitat han assegurat que no hi ha "absolutament res d'irregular" en la percepció del fons, la quantia del qual no van concretar, i van afegir que aquestes condicions són "les habituals per a tots els membres de l'alt equip directiu" de l'entitat. Fainé va acumular fins a la seva jubilació com a director general 47 anys de vida professional, 30 dels quals com a membre de l'equip directiu de La Caixa, i 25 anys com a director general. Per aquesta raó el seu pla de jubilació va ser "elevat".

Ascens a la presidència

El 2007 Fainé va passar a desenvolupar la presidència de La Caixa. Els seus emoluments des del 2008 són de 2,64 milions anuals, que s'han mantingut pràcticament estables, fins als 2,69 milions, segons consta a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El paper de Fainé va ser clau en la batalla de Del Rivero pel control de Repsol, participada per La Caixa i Sacyr. Fainé va fer costat al president de Repsol, Antoni Brufau, i Del Rivero va quedar-se sense suports al consell. La denúncia pot tractar-se d'una revenja.

Segons ha pogut saber l'ARA, l'Oficina Antifrau ha fet dos moviments: primer, la direcció d'anàlisi ha remès a Hisenda un requeriment pel qual sol·licita les declaracions de la renda de Fainé del 2007, 2008 i 2009 per saber quins ingressos ha tingut i com els ha justificat i, segon, Antifrau va lliurar divendres passat una petició al secretari del consell de La Caixa perquè presentés còpia de l'acta de cessament de Fainé com a director general, l'acta del nomenament com a president, l'informe sobre les retribucions entre el 2006 i el 2010 i l'informe jurídic sobre el canvi de càrrec.

stats