Economia 09/02/2012

De Guindos adverteix: un impagament “desordenat” de Grècia podria contagiar Espanya

El ministre d'Economia espanyol ha assegurat en declaracions a Onda Cero que "s'exercirà una pressió important" sobre homòleg grec en la reunió d'aquesta tarda a Brussel·les

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, espera que aquesta tarda l'Eurogrup arribi a un acord sobre Grècia, i adverteix que un impagament "desordenat" del país hel·lè podria contagiar altres economies com la portuguesa, la italiana o l'espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions a Onda Cero, De Guindos ha assegurat en la reunió d'aquesta tarda a Brussel·les s'exercirà una pressió "important" sobre el ministre d'Economia grec.

Grècia va ser incapaç aquest dimecres d'arribar a un acord amb la troica comunitària sobre les mesures d'austeritat que ha d'aplicar per rebre el segon rescat europeu.

Segons De Guindos, Grècia ha arribat a aquesta situació per no haver fet "l'ajust pressupostari" i les "reformes estructurals" necessàries, a diferència d'Irlanda i Portugal.

Per contra, el ministre d'Economia espanyol subratlla que Irlanda i Portugal, els altres dos països de la UE que han hagut de ser rescatats, "sí " que estan fent els seus deures, raó per la qual "ja es veu" que estan sortint d'un "entorn de dificultat", ha afegit De Guindos .

El titular d'Economia espera que aquesta nit es prenguin les mesures "serioses" o serà "extraordinàriament difícil" la situació de Grècia, ha advertit.

stats