LABORAL
Economia 07/03/2012

Luxiona acomiadarà 32 treballadors de la planta de Canovelles

L'empresa presentarà un ERO temporal per a part de la plantilla, congelarà els sous del personal i podrà reduir la jornada

Efe
1 min

BarcelonaEl grup Luxiona, que fabrica productes d'il·luminació, acomiadarà a 32 dels 220 treballadors de la seva planta a Canovelles (Vallès Oriental) després d'arribar a un acord amb la majoria del comitè d'empresa, format per CCOO i USOC.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un principi, l'empresa havia presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que plantejava 43 acomiadaments i la reducció d'entre el 5% i el 15% del sou per la resta. No obstant això, els sindicats i l'empresa van arribar a aquest acord després de diverses reunions durant el període de consultes de l'ERO.

Dels 32 treballadors afectats, 14 seran acomiadats i els 18 restants s'acolliran a baixes voluntàries incentivades amb una indemnització de 32 dies per any treballat amb un màxim de 18 mensualitats. L'acord també inclou prejubilacions a treballadors de 57 anys o més i incorpora l'aprovació d'un nou ERO de suspensió temporal per a part de la plantilla, la congelació salarial de tot el personal de la planta per als anys 2012 i 2013 i l'ampliació de la possibilitat de reducció de jornada per guarda legal de 8 a 12 anys.

CCOO i USOC valoren l'acord de manera positiva, per contra, UGT considera que és "molt dolent per als treballadors".

stats