Economia 14/10/2011

Mas-Colell denuncia que el deute espanyol ha de preocupar "cinc vegades més que el de Catalunya"

El conseller d'Economia afirma que "encara s'ha de seguir retallant el dèficit autonòmic, és prioritari que ho faci l'Estat"

Núria Martínez
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha denunciat avui divendres que ha de preocupar "cinc vegades més" el deute estatal d'Espanya que el de les autonomies, que suposa un 15% del total". Colell ha aclarit que "no és un problema ni del 100%, ni del 50 %, sinó que només del 15", i ha afegit que "aquest dèficit és el que s'origina en les responsabilitats globals de sanitat, d'educació i dels altres serveis públics". "Si hem d'atacar aquest problema en termes de preocupació, caldria fer-ho cinc vegades més pel deute espanyol del 85% que del 15% català". El conseller, a més, ha remarcat que el 85 % del deute espanyol es deriva de responsabilitats del govern central.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A una reunió amb inversors a Londres, el dirigent ha assenyalat que "encara que no s'ha de deixar de retallar el deute autonòmic, el veritablement important és que el govern central faci una bona política per reduir el dèficit de l'Estat". Alhora, Colell ha assegurat que s'estan fent esforços "molt intensos" per reduir el deute de Catalunya, que representa un 15 % del deute total, però ha reivindicat que "no cal oblidar que aquest deute és una part molt petita". "Una mala política a Espanya pot fer més mal a Catalunya que al revés" ha sentenciat.

stats