Economia 16/11/2011

Merkel demana que la justícia europea obligui a mantenir la disciplina fiscal

La cancellera alemanya afirma que cal fer "passos polítics ràpids" pel reforçament d'Europa, i per tant, "renunciar a certa part de la sobirania nacional" de cada país

Efe
1 min

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha reafirmat la seva postura de mantenir una eurozona amb disset països, però en la qual el Tribunal de Justícia de la Unió Europea pugui obligar els seus membres a complir amb la disciplina fiscal que exigeixen els tractats. "Els pressupostos haurien de ser modificats després d'una sentència del Tribunal de Justícia de la UE si no compleixen els límits d'endeutament assenyalats pels tractats", ha sentenciat Merkel.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A més, la cancellera ha assegurat que aquesta solució per imposar la disciplina fiscal a l'eurozona hauria de combinar-se amb una reforma "limitada i clara" dels acords comunitaris, que dotin de "més fortalesa" les institucions europees i de "més estabilitat" l'eurozona. Ha descartat, també, "concedir més atribucions que les actuals al Banc Central Europeu, malgrat l'increment de les tensions als mercats de deute".

Segons la dirigent, la resposta donada fins ara per la UE a la crisi del deute "no és suficient" i ha destacat que s'han d'implementar els punts acordats en el "paquet integral" aprovat a l'octubre, entre els quals es troben la recapitalizació bancària i l'ampliació del Fons Europeu d'Estabilitat Financera. Merkel ha afegit que cal donar "passos polítics ràpids" en el reforçament d'Europa per aturar la crisi, la qual cosa implica "renunciar" a certa part de la "sobirania nacional" de cada país membre.

stats