Economia 13/01/2011

La comissió anticrisi europea diu que l'Estat fa "tot el necessari" per sortir de la crisi sense un rescat

Diuen que és millor confiar amb ells "que deixar-ho a Merkel o Sarkozy" que han demanat que es redueixi el pressupost comunitari

Miquel Codolar
1 min

MadridEl president de la delegació de la comissió anticrisi del Parlament Europeu que recull dades de l'Estat per elaborar un informe sobre la situació econòmica, Wolfk Klinz, ha constatat que tant l'Estat com Portugal pensen que podran superar la crisi del deute sols i no es plantegen haver de recórrer a un rescat de la UE o l'FMI. Tot i això no ha descartat la possibilitat que finalment decideixin recórrer al rescat, el que veuria com un recurs "normal" que comptaria amb els fons disponibles del mecanisme d'estabilitat financera que s'ha posat en marxa, ha exposat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pel que fa a les subhastes del deute celebrades avui a l'Estat i ahir a Portugal, Klinz ha dit que han estat dos dies "molt bons" per ambdós països, però també per Europa i pel món. Per això ha volgut felicitar l'economia espanyola i portuguesa per la gran demanda i perquè els tipus d'interès han estat menors del que es preveia abans d'ahir, el que ha considerat "un èxit". Espera que això serveixi perquè tinguin un "enorme èxit" per convèncer als mercats que "van de veres" i han decidit "estar a l'altura i fer tot el necessari per sortir de la crisi per sí sols".

Entre els nou europarlamentaris també hi havia Frank Engel, del Partit Popular Europeu, que davant les afirmacions d'un diputat espanyol considerant que la visita a l'Estat eren unes "vacances pagades" ha dit que és millor confiar amb Estrasburg "que deixar-ho a Merkel o Sarkozy", ja que ha recordat que els presidents de França i Alemanya van demanar una reducció del pressupost comunitari, el que Engel considera que "no és solidaritat".

stats