Economia
Economia 08/06/2012

Compte enrere accelerat per al rescat d'Espanya?

Margallo diu que l'informe de l'FMI pot arribar en poques hores. Sáenz de Santamaría manté que no s'ha decidit si es demanarà l'ajut. L'agència Reuters anuncia que la petició serà aquest cap de setmana, segons dues fonts comunitàries i una d'alemanya

Ara
1 min
Garcia-Margallo a la Comissió de Cooperació Internacional al Desenvolupament del Senat

BarcelonaLa petició de rescat 'tou' d'Espanya pot estar a prop o no tant. Dues fonts comunitàries i una d'alemanya asseguraven aquest divendres al matí a l'agència Reuters que seria aquest cap de setmana mateix, però Madrid ho ha desmentit i els portaveus de la UE han matisat que encara no tenen cap petició.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Poc després, a la roda de premsa posterior al consell de ministres, Soraya Sáenz de Santamaría afirmava davant dels micròfons que no hi havia cap decisió presa i que no es mourà fitxa fins que arribi l'informe de l'FMI –que s'ha filtrat que indicarà que calen 40.000 milions d'ajuda externa– i el dels avaluadors independents. Però després, en un 'off the record' amb els periodistes, la vicepresidenta espanyola admetia que potser es prendrà la decisió només amb l'anàlisi de l'FMI, que s'esperava per a dilluns i que sembla que arribarà abans.

Aquest divendres a la tarda, el ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, ha insistit que l'executiu esperarà els informes del Fons Monetari Internacional (FMI) i dels dos avaluadors independents, Oliver Wyman i Roland Berger, per decidir la fórmula per recapitalitzar la banca espanyola.

Però ha afirmat que l'executiu espera que l'informe de l'FMI arribi aquest mateix divendres –o durant la nit de divendres a dissabte–. Segons el titular d'Exteriors, al consell de ministres d'aquest divendres "no s'ha parlat" del rescat europeu de la banca. "Ningú està en aquesta hipòtesi. En aquests moments no estem esperant un rescat, sinó que l'operació en què ens trobem és l'avaluació de les necessitats de la banca espanyola", ha assegurat.

stats