ECONOMIA
Economia 09/06/2011

Mas creu que Brussel·les avala les polítiques d'austeritat del Govern

El president de la Generalitat valora el reconeixement de la CE a l'esforç d'estalvi de la Generalitat com una mostra de confiança. "Si ens diuen el contrari ens enfonsen", recorda Mas

Acn
2 min

AlmenarEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha valorat com un "aval a les polítiques d'austeritat" del seu Govern les declaracions del portaveu d'Afers Econòmics i Monetaris de la CE, Amadeu Altafaj, en què reconeix una "retallada de proporcions inèdites" de l'executiu català. Mas ha interpretat com una "mostra de confiança i un esperó" la matisació de la CE que el dimarts passat va demanar a l'Estat que vigili el dèficit de les autonomies sense fer distincions sobre l'esforç que ha fet Catalunya respecte les altres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El cap de l'executiu català ha valorat de manera molt positiva que des de la Comissió Europea valorin que "Catalunya està fent els deures" amb la retallada del 10% dels pressupostos. "No ho diem des d'aquí, ho diu el responsable de la CE que vigila com els països compleixen els seus dèficits", ha afegit. Mas creu que el nou missatge de Brusel·les demostra que "Catalunya està començant a fer les coses des d'una òptica en què l'esforç d'austeritat és molt considerable" i que va en la bona línia. "Això és un esperó i una mostra de confiança" ha sentenciat i ha alertat que "si ens diuen el contrari ens mig enfonsen" en referència a què la falta de confiança als mercats tanca l'aixeta als préstecs. 



En plena negociació dels pressupostos, Mas veu la posició de la CE com un "aval" a la seva política d'austeritat que es concreta en la reducció d'un 10% en els comptes de la Generalitat. A més, també ho interpreta com un reconeixement a Catalunya perquè "està fent els deures", un gest rellevant tenint en compte que el govern espanyol reclama al Govern d'Artur Mas que retalli el doble del previst per complir amb el dèficit establert per Brusel·les.

stats