Economia
Economia 08/06/2012

Mas-Colell: "Reclamem que es valori CatalunyaCaixa amb els mateixos barems que Bankia"

El conseller d'Economia ha defensat que el Parlament investigui els bancs catalans però que "no es toquin" els que no han rebut ajuts públics directes

Ara
1 min
Mas-Colell, durant la conferència

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha demanat aquest divendres que els barems per valorar les necessitats de recapitalització de CatalunyaCaixa s'ajustin de la mateixa manera que s'ha fet amb Bankia. "Simplement reclamem –i no tenim raons per dubtar-ho– que els barems d'estimació siguin els mateixos", ha afirmat en una entrevista a Catalunya Informació. Mas-Colell també ha dit que la xifra de 4.500 milions d'euros addicionals que va transcendir dijous no són més que "especulacions", ja que encara "no en sabem la quantitat".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Mas-Colell s'ha mostrat a favor de la comissió d'investigació de les caixes catalanes al Parlament, però sosté que "no s'ha d'anar amb presses, aquests dies no cal complicar més les coses". "Seria bo esperar que es clarifiqui la situació a Europa", ha afegit, i ha insistit, en la línia de CiU, que "no hem de tocar les institucions privades que no han tingut ajudes públiques directes".

Pel que fa al nou governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, ha lamentat que no s'hagi fet el nomenament d'alguna persona "conscienciada per la situació europea i amb una interlocució ja desenvolupada amb les institucions" del continent, però no ha dubtat que farà la seva feina "amb dignitat".

stats