ECONOMIA
Economia 30/09/2011

Mas-Colell avisa que l'austeritat va per llarg

El conseller aposta per les autopistes de peatges i per la fi de les ajudes a empreses com Ryanair i adverteix que, encara que la recuperació econòmica arribi aviat, "haurem de seguir fent esforços"

àlex Font Manté
1 min

BarcelonaAndreu Mas-Colell ha avisat avui que les mesures d'austeritat no són una qüestió puntual, sinó que duraran uns anys. Tot i que no ha precisat quants, el conseller d'Economia ha explicat que "el període de limitació fiscal no serà curt".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Si la recuperació econòmica arriba aviat –ha afirmat– haurem d'anar amb compte igualment. Haurem de seguir fent esforços per reduir l'endeutament".

Durant una conferència al Cercle d'Economia, el conseller d'Economia ha assegurat que "la provisió de serveis públics no és sostenible". Com a exemple, ha explicat que la Generalitat apostarà per les autopistes de peatges ("si una carretera es pot fer així és millor", ha assegurat) i que s'abandonarà "la promoció de sectors econòmics". D'aquesta manera, el conseller s'ha referit veladament a les ajudes que la Generalitat ha pagat a Ryanair durant els últims anys. Segons Mas-Colell, a partir d'ara hauran de ser els empresaris beneficiats els que paguin aquestes ajudes, en cas que vulguin mantenir-les.

Pujada d'impostos

Tal com ha dit aquesta setmana el president Artur Mas, Mas-Colell també ha obert la porta a una pujada d'impostos a les grans fortunes. De totes formes, el conseller considera que aquest tribut s'hauria d'implantar a tota Europa per evitar la fuga de capitals. "L'impost per a rics hauria de ser coordinat a tot el món, o almenys a Europa, però és improbable que això passi", ha afirmat.

stats