ECONOMIA
Economia 03/02/2012

Mas-Colell demana que es mantingui l'obra social d'Unnim i CatalunyaCaixa en el procés de fusions

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha demanat que es preservi l'activitat de l'obra social de les antigues caixes integrades a Unnim i CatalunyaCaixa. Creu que el nou ball de fusions que hi haurà en els propers mesos fa perillar la seca existència.

Toni Garganté
1 min
AMB EL DIT AIXECAT El professor Mas-Colell, en funcions de conseller d'Economia, va superar ahir el primer tràmit dels pressupostos.

BarcelonaAndreu Mas-Colell ha passat una mica de puntetes sobre la reforma financera presentada el dijous pel ministre d'economia, Luis de Guindos, i aprovada avui pel consell de ministres. Tot i amb això, ha assenyalat durant la presentació de la liquidació provisional dels pressupostos de l'any passat que "la intenció que torni a fluir el crèdit és bona". Amb tot, ha volgut fer una consideració centrada en la supervivència de les respectives obres socials d'Unnim i CatalunyaCaixa, dues entitats que amb tota seguretat entraran en el procés de fusions que s'iniciarà en els propers quatre mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller va advertir que l'obra social d'ambdues entitats pateix "un problema seriós d'ingressos" i, tenint en compte la "gran importància" de la tasca que fan en els seus territoris, "vull demanar que es posi per davant els interessos de l'obra social" en una eventual compra o fusió d'Unnim i CatalunyaCaixa. Les dues entitats estan actualment participades gairebé en la seva totalitat per l'Estat a través del FROB.

stats