ECONOMIA
Economia 14/07/2011

Mas-Colell demana als funcionaris que treballin més cobrant el mateix sou

El conseller proposa allargar la jornada laboral dels treballadors públics o reduir el nombre de dies treballats i, proporcionalment, les vacances.

àlex Font Manté
1 min
El conseller d'Economia Andreu Mas-Colell

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha demanat als treballadors públics que treballin més hores sense cobrar més diners. Mas-Colell ha recordat els ajustos que s'han fet al sector privat i ha demanat als funcionaris que també facin un esforç ja que tenen "la sort de tenir estabilitat" laboral.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Els treballadors públics han de ser conscients que estem en una situació delicada", ha demanat el conseller en una conferència que ha impartit aquest matí a l'escola de negocis Esade.

En comptes de proposar una reducció salarial per als funcionaris (com ja va passar fa poc més d'un any), el conseller proposa que els salaris es mantinguin però que es treballi "una mica més". El conseller ha admès que això equival a cobrar menys, però ha recordat que "això és el que els ha passat a tots els treballadors" del sector privat.

"Crido a la cooperació solidària dels treballadors públics", ha dit Mas-Colell. El conseller ha explicat que treballar més equivaldrà potser a allargar la jornada laboral "deu o quinze minuts" o a reduir el nombre de dies treballats i, de forma proporcional, les vacances. En qualsevol cas, Mas-Colell ha afirmat que es tractarà d'"ajustos marginals", però ha deixat clar que no hi ha alternativa: "El que s'ha de fer, s'ha de fer".

stats