ECONOMIA
Economia 28/07/2011

Mas-Colell: “El govern espanyol fa menys esforços per reduir el deute que les comunitats”

El conseller d'Economia avança que la Generalitat recorrerà als crèdits de l'ICO que Salgado va oferir ahir al Consell de Política Fiscal i Financera “si les condicions són bones”

Redacció
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha explicat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que l'acord de mínims aconseguit al Consell de Política Fiscal i Financera d'ahir perquè les comunitats puguin accedir a crèdits de l'ICO “és un pas”. “Només obre una porta, s'hauria d'aprofundir”, ha matisat, però, el conseller. Mas-Colell ha avançat que “si les condicions són bones”, la Generalitat recorrerà a aquests préstecs, però ha insistit que abans vol estudiar-ne els detalls. Mas-Colell ha dit que aquest dimecres hi havia “la sensació que el govern espanyol s'ho posa una mica millor que les autonomies” i fa “menys esforços per reduir el deute”, cosa que crea, segons ell, un “gran sentiment d'insatisfacció”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per Mas-Colell és evident que “els deutes de les comunitats autònomes estan relacionats”. El conseller ha explicat que, mentre a Europa s'estan buscant mecanismes per garantir que el deute dels Estats tingui un risc dispers, a l'Estat espanyol no s'està fent, un fet que qualifica de “curiós i absurd”.

El conseller també ha volgut valorar la sentència que ahir va emetre el Tribunal Constitucional, que permetrà que l'Estat estableixi un límit de deute a les comunitats. Per Mas-Colell, “la sentència del TC està dins una trajectòria persistent del pretendre limitar l'autogovern de Catalunya” i és “un argument més a favor del pacte fiscal”. Segons ha explicat, és “evident” que l'Estatut no pot garantir aquest autogovern ja que “els únics que podran blindar l'autogovern de Catalunya són els catalans”.

stats