Economia 09/05/2012

Mas-Colell avala un possible rescat de Bankia però demana "transparència"

Entén que pugui haver-hi malestar però també que s'intervingui perquè és "essencial" que el sistema bancari funcioni

Acn
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha avalat un possible rescat de Bankia però ha demanat al govern espanyol "transparència" i vetllar per recuperar el màxim de capital públic. "Una vegada hi ha hagut la inversió de capital públic cal màxima transparència i vetllar i reclamar que es vetlli pels interessos dels contribuents que representen aquest capital públic", ha subratllat. Mas-Colell ha dit que entén que pugui haver-hi rebuig social davant d'una iniciativa d'aquest tipus, però també ha remarcat que és "essencial" que el sistema bancari funcioni. "Aquí no hi ha bromes", ha remarcat el conseller, que ha recordat que aquest capital no ha de servir mai per salvar els accionistes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, Mas-Colell ha subratllat que el rescat persegueix "assegurar el funcionament del sistema financer", i no podria pretendre en cap cas rescatar cap accionista.

"Aquí els accionistes perden els seus diners", ha remarcat. El que toca per part del govern espanyol en cas de produir-se la nacionalització, al seu parer, és "no oblidar que aquest és capital públic". Cal demanar a l'executiu espanyol "transparència i cura a l'hora de procurar que s'acabi recuperant el màxim que es pugui". Una vegada hi ha hagut inversió de capital públic, ha insistit, "cal màxima transparència i vetllar i reclamar que es vetlli pels interessos dels contribuents que representen aquest capital públic".

stats