ECONOMIA
Economia 02/06/2011

Mas-Colell demana suport als pressupostos catalans per evitar avançar les eleccions

El conseller d'Economia creu que hi haurà “acord perquè s'aprovin o perquè hi hagi l'abstenció necessària” però no sap “en aquest moment” qui el facilitarà

Redacció
1 min
Ball de xifres Mas-Colell i Mas van dir ahir que es deixarien d'ingressar 50 milions per successions però Economia calcula que seran 157,8 l'any 2011.

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha explicat durant una entrevista a Catalunya Ràdio que “si no s'aproven els pressupostos, ens veurem abocats a noves eleccions”. El conseller, però, ha dit que creu que aquest escenari “no passarà, perquè no ho desitja ningú” i que s'arribarà a “acords perquè s'aprovin o perquè hi hagi l'abstenció necessària”. Tot i així, no ha sabut dir “en aquest moment” qui s'abstindrà en la votació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mas-Colell també ha defensat “l'esforç de reducció de dèficit” que s'ha vist obligat a fer com a responsable de les finances catalanes, però ha lamentat que la dada final no ha pogut ser més positiva perquè “hi havia més dèficit de l'esperat”. El conseller ha avançat també que l'any vinent “continuarà l'austeritat” tot i que “el pressupost del 2012 no tindrà les mateixes característiques” perquè “el panorama d'ingressos serà diferent”. “El 2013 estarem dins el marc que ens imposa Europa”, ha predit el conseller.

Pel que fa a la recuperació econòmica, Mas-Colell no té cap dubte sobre si Catalunya serà capaç de trobar la sortida de la crisi. “I tant que ens en sortirem!”, ha estat l'optimista resposta del conseller. Mas-Colell recorda, però, que la millora arribarà acompanyada de dues condicions: “Si tots som responsables i hi posem esforç”. “No és una qüestió de possibilitats sinó de voluntats”, ha resumit el conseller.

stats