Economia 18/11/2011

Mas-Colell demana al futur govern espanyol que deixi "mans lliures" a Catalunya per afrontar la crisi

El conseller d'Economia també vol que el guanyador de les eleccions llanci un missatge "contundent" i immediat als mercats

Acn
2 min

Sant Fruitós de BagesEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha demanat aquest divendres al guanyador de les eleccions de diumenge, com a futur governant espanyol, que deixi "les mans lliures" al govern català "per prendre les mesures que s'han de prendre" i que tingui "un esperit de col·laboració amb les comunitats autònomes perquè tots estem en el mateix vaixell". "L'Estat necessita les comunitats autònomes i no hi ha dubte que les comunitats necessitem la col·laboració del govern de l'Estat", ha apuntat. Mas-Colell ha demanat que no es culpabilitzi Catalunya com s'ha fet fins ara.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller creu que les pressions sobre el deute espanyol es calmaran si el nou govern actua ràpid i llança un missatge "clar, decidit i contundent " cap a Europa. Segons el conseller, si el nou govern ho fa, això calmarà els mercats i la situació es normalitzarà. El titular d'Economia ha insistit que és molt important que aquest missatge és faci "ràpid" i que no hi hagi "cap retard".

Arran de les declaracions fetes aquest matí pel premi Nobel d'economia sobre un possible rescat de l'Estat, Mas-Colell ha assegurat que si s'envia aquest missatge, això no passarà. El conseller ha participat aquest divendres a la XVI Jornada d'Economia de CatalunyaCaixa, a Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages.

"Dilluns o com a molt dimarts". Aquesta és la data límit que Mas-Colell ha fixat perquè el nou govern espanyol, o qui l'hagi de formar després de les eleccions de diumenge, es manifesti.

El titular d'Economia ha argumentat que el nou executiu haurà d'actuar a curt termini amb mesures "potents" sobre el mercat laboral i el sector financer. Mas-Colell s'ha mostrat obert a col·laborar amb el nou govern per a "la tasca de consolidació fiscal".

"Nosaltres som un problema per a Europa i Europa ho és per a nosaltres"

Mas-Colell també ha advertit que si és cert que l'Estat espanyol és vist a Europa com un problema, en aquests moments Europa "també ho és per a nosaltres". En aquest sentit, ha exigit a Europa que tingui unes polítiques "decidides i clares" i que el fons d'estabilitat comenci a funcionar "de manera clara".

stats