CIMERA EUROPEA
Economia 30/06/2012

Mas adverteix que les retallades seguiran i celebra que els Estats tradicionals perdin pes

El govern espanyol igualment "haurà de prendre decisions complicades i haurà de fer els deures", diu el president català

Efe
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha valorat positivament els resultats de la cimera de líders de l'Eurozona, sobretot "si es dóna més poder a Europa i menys protagonisme als Estats tradicionals", però ha alertat que les retallades seguiran perquè cal seguir lluitant contra el dèficit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mas, en declaracions a Bellaterra abans de participar en el Consell Nacional de CDC, s'ha mostrat satisfet per les mesures adoptades en la cimera però ha subratllat que ningú ha de pensar que l'època de retallades ha finalitzat perquè s'haurà de continuar reduint el dèficit i l'endeutament.

Després de tancar-se ahir la cimera europea, que ha servit per obrir una via a la recapitalització directa de la banca i a facilitar l'ús dels fons europeus de rescat per comprar deute de països sota pressió en els mercats, Mas creu que des de l'òptica catalana els resultat van en la "bona direcció" i generen "bones vibracions", ja que asseguren la viabilitat i el futur de l'euro i la injecció de diners directament als sistemes financers.

"En la mesura en que sembla que la injecció de diners es farà a través del sistema financer i s'alleugereix el dèficit dels Estats (...) hi haurà menys càrregues", ha apuntat.

Mas ha advertit, això no obstant, que tot això no serà sense condicions perquè "ningú presta diners" sense res a canvi.

"Els deures s'hauran de seguir fent, amb la reducció del dèficit i el deute", ha remarcat Mas, que ha insistit: "Que ningú pensi que l'època de les retallades ha acabat i que es pot gastar alegrement i endeutar-nos".

Per al president català, el govern espanyol igualment "haurà de prendre decisions complicades i haurà de fer els deures".

Segons Mas, els resultats de la cimera europea "donen més poder a Europa i menys protagonisme als Estats tradicionals i si això va per aquí, des d'una òptica catalana ho hem d'aplaudir".

stats