Economia 28/01/2012

Mas assegura que el Govern ha posat "tots els esforços del món" a fer rendible Spanair

El president de la Generalitat recorda que en un context de retallades com el del 2011, l'executiu ha continuat injectant nous recursos al projecte

Acn
2 min
Artur Mas ha participat en el Consell Nacional de CDC, a l'Hotel Campus de la UAB / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat aquest dissabte la situació d'Spanair, que aquest passat divendres va anunciar el cessament de l'activitat de manera indefinida.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mas ha qualificat el projecte de la companyia aèria d'"història desgraciada" i ha assegurat que el Govern ha posat "tots els esforços del món" a fer viable la companyia. En aquest sentit, el president ha recordat que en el context de retallades del 2011 la Generalitat va injectar nous recursos a Spanair "quan en tota la resta de projectes pràcticament havia de disminuir la seva aportació". Un cop Qatar Airways va renunciar a adquirir el 49% de la companyia, és va convertir en un projecte inviable.

Artur Mas ha parla¡t de Spanair durant la intervenció en el consell nacional de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), que ha tingut lloc a l'Hotel Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). A més de recordar el suport que la Generalitat ha estat donant a Spanair en tot moment, el president del Govern també ha afirmat que el projecte "no es podia convertir en un pou sense fons". Per això, un cop s'ha confirmat que no existeix una companyia interessada a invertir a fons en la companyia, la Generalitat ha anunciat que no injectarà més diners al projecte.

Per salvar la companyia aèria, Mas ha recordat que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, fins i tot es va desplaçar a Qatar per negociar amb els potencials inversors de Spanair. "Al final hem arribat a aquest punt, en el qual el Govern no por posar més diners perquè ja n'hi ha posat molts", ha explicat l'encara secretari general de CDC –en el proper congrés del partit, Mas assumirà la presidència de CDC.

Per últim, el president del Govern ha respectat el fet que Spanair hagi decidit cessar l'activitat de manera immediata al·legant motius de seguretat. Segons Mas, "la seguretat és el més important", malgrat els problemes que la decisió de la companyia pugui causar als passatgers.

El projecte per rellançar Spanair el va iniciar el tripartit –Mas ho ha recordat durant el seu discurs–, amb el suport d'empresaris i institucions catalanes, i l'ha continuat fins al moment el govern de CiU. Els esforços, però, no han estat suficients per aconseguir que la companyia hagi estat rendible, entre altres motius perquè l'aeroport del Prat no ha aconseguit esdevenir el hub internacional que es pressuposava. Artur Mas ha assegurat que la Generalitat continuarà lluitant per millorar la connectivitat internacional de l'aeroport de Barcelona malgrat les traves administratives que sembla que hi està col·locant el govern de l'Estat.

stats