Economia 03/01/2012

Mas qualifica de "molt complexa" la negociació perquè Qatar compri Spanair

El president confirma que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, es troba a Doha en converses amb l'aerolínia

Efe
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat avui, en la roda de premsa per fer balanç del primer any del Govern, de "molt complexes" les negociacions perquè Qatar Airways entri en el capital de Spanair.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Efectivament, el conseller d'Economia avui és a Doha (Qatar) i està seguint les negociacions i converses que fa mesos que es van iniciar, que són complexes, molt complexes", ha manifestat Artur Mas.

Mas ha confirmat que el conseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, es troba a Doha negociant l'entrada dels qatarians en el capital de l'aerolínia Spanair, en el qual la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona han estat injectant importants quantitats de diners públics que no han servit perquè la companyia deixi enrere les pèrdues.

El president de la Generalitat ha justificat avui que el seu govern en cap moment ha abaixat "el ritme i la pressió per intentar que Spanair acabi tirant endavant.

Mas ha recordat que l'objectiu és que Barcelona sigui un hub de connexions internacionals per reforçar la connectivitat de la capital catalana amb el món, i que en aquest objectiu "Spanair hi té un paper", encara que no l'únic.

En aquest sentit, el president català s'ha mostrat esperançat que fructifiquin les converses perquè Qatar Airways entri en el capital de Spanair.

Els actuals socis de Spanair estan sol·licitant a Qatar Airways, controlada per l'emirat de Qatar, que injectin 150 milions d'euros en l'aerolínia catalana.

stats