INDÚSTRIA
Economia 10/07/2011

Mas emplaça els sindicats d'Alstom a reunir-se amb la multinacional

El president adverteix que les intencions de l'empresa seran difícils de reconduir

Redacció
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha emplaçat els treballadors d'Alstom a reunir-se amb la multinacional ferroviària per demanar que minimitzi els 390 acomiadaments previstos a la planta de Santa Perpètua de Mogoda, segons han assegurat a Efe fonts sindicals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Malgrat la intenció anunciada pel Govern de mediar en el conflicte laboral, el president Mas ha assegurat que la Generalitat intentarà que els sindicats es reuneixin amb la multinacional i ha subratllat que l'acceptació de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat per Alstom depèn del departament d'Empresa i Ocupació, i no directament de Presidència.

A més, els sindicats asseguren que Mas els va advertir, durant una trobada al Palau de la Generalitat dijous passat, de la "dura posició" de la multinacional davant les peticions de variar els seus plans de retallada de la seva plantilla europea.

La reunió entre la Generalitat i la direcció de la multinacional es va anunciar per la primera setmana de juliol, encara que fonts de presidència han apuntat a Efe que "ni confirmem ni desmentim res sobre Alstom".

Els sindicats asseguren que el president els va parlar de la seva trobada amb la direcció internacional d'Alstom, produïda durant aquesta setmana, i va advertir que les intencions d'Alstom seran difícils de reconduir.

La Generalitat de Catalunya va anunciar el passat 23 de juny que convocava el president d'Alstom, Patrick Kron, perquè acudís a una reunió amb el president català, acompanyat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el titular d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena.

La intenció d'Alstom és acomiadar 390 persones mitjançant un ERO d'extinció per a la meitat de la seva plantilla de la planta de Santa Perpètua de Mogoda, la més important que té a Espanya.

Alstom va presentar el passat 23 de juny aquest ERO davant el departament de Treball de la Generalitat, quan UGT i CCOO van convocar una vaga indefinida contra l'ERO que suposa la paralització de la planta.

stats