Economia 11/10/2011

Mena: "Si Catalunya no redueix a la meitat l'atur haurà de replantejar la seva competitivitat"

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va dir dilluns a la nit que Catalunya ha de reduir en tres anys el nivell d'atur a la meitat. "Si no rebaixem el percentatge d'atur al 9% haurem de "replantejar les bases de la nostra competitivitat".

Ara
1 min

BarcelonaFrancesc Xavier Mena va destacar en una entrevista al programa Àgora de TV3 que "per crear ocupació el primer que hem de fer és reequilibrar els comptes públics". Així, el conseller d'Empresa i Ocupació va justificar els ajustos i retallades de la Generalitat els últims mesos. Tot i això, Mena va plantejar un repte pel que queda de legislatura, i va remarcar que si Catalunya no redueix a la meitat el nivell d'atur (de l'actual 18% al 9%), haurà de repensar les bases de la seva competitivitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mena va afegir que és possible aconseguir aquesta fita en els propers tres anys. Així mateix, el conseller va destacar que les inversions estrangeres seguiran arribant a Catalunya, i va citar els recents exemples de Roche Diagnòstics, que ha ampliat el seu centre del Vallès, Fujitsu, que ha contractat 200 persones, i una entitat financera (de la qual no va voler desvelar-ne el nom) que instal·larà a Catalunya un centre de gestió.

stats