Economia 04/07/2012

Mena: "No s'aplicarà la liberalització d'horaris sense consens"

El conseller d'Empresa i Ocupació assegura en una entrevista a 'El món a Rac 1' que s'aplicaran els "canvis que calguin", però amb l'acord de comerciants i ajuntaments

Ara
1 min
FRancesc Xavier Mena, conseller d'Empresa i Ocupació / ACN

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista a 'El Món a Rac 1' que "L'1 de gener no s'aplicarà la liberalització d'horaris comercials que proposa el govern espanyol", però ha assegurat que no serà "ingenu" negant-se "a acceptar els canvis en el consum", obrint la porta a una modificació de la normativa d'horaris comercials.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mena ha assegurat que la Generalitat "té les competències en aquest tema" i ha dit que els canvis en el model es faran "amb el consens del sector i dels ajuntaments". En aquest sentit, el conseller ha assegurat que "anar al Tribunal Constitucional és l'últim recurs" i s'ha mostrat "convençut" que el govern espanyol "respectarà el model català".

Tot i així, ha admès, "s'està discutint el tema" perquè "hi ha alguns comerciants que voldrien obrir el diumenge al matí pel turisme", però haurien de ser ells "els qui demanessin el canvi de llei", de la mateixa manera que "algunes empreses reconeixen que no els hi surten els números". Per això el conseller ha assegurat que no serà ell "qui els obligarà a obrir els festius".

stats