Economia 04/05/2012

Mena adverteix que els pressupostos de l'Estat posen en perill les polítiques actives d'ocupació

El conseller d'Empresa i Ocupació també ha explicat que les opcions sobre on es construirà Eurovegas "estan molt obertes"

Acn
2 min
FRancesc Xavier Mena, conseller d'Empresa i Ocupació / ACN

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha advertit aquest matí que la "dràstica reducció, pràctica desaparició" de les partides dels pressupostos generals de l'Estat proposats pel PP posa en perill la tasca de lluita contra l'atur que fan tant la Generalitat com els consistoris catalans. "Els ajuntaments són agents molt actius, fan una tasca extraordinària, de trinxera", ha descrit Mena, que ha alertat que iniciatives com els plans d'ocupació o el seguiment personalitzat de la reinserció laboral estan en perill amb aquests comptes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mena ha fet aquestes declaracions després de tractar l'assumpte amb Núria Marín (PSC), l'alcaldessa de la segona ciutat catalana, l'Hospitalet."Aquesta dràstica reducció, pràctica desaparició, d'aquestes partides pressupostàries de l'Estat posa en perill bona part de les tasques que tant des de la Generalitat com des dels ajuntaments de Catalunya es fa per orientar, per fer seguiments d'itineraris personals de reinserció laboral, formació ocupacional i en definitiva de lluita contra l'atur", ha advertit Mena.

Eurovegas

Les opcions sobre on i com s'emplaçaria el complex conegut com a 'Eurovegas' "estan molt obertes". I una d'aquestes opcions és la de "no fer-se". Així ho ha explicat el conseller en una trobada amb empresaris del Baix Llobregat i l'Hospitalet. Una possibilitat plausible és "que l'inversor no acabi d'aixecar els recursos financers que necessita", ha aventurat Mena, que ha reiterat que el Govern segueix negociant perquè el complex, si es fa, es faci a Catalunya. I, en aquest cas, ha confirmat que seria prop de l'aeroport, és a dir al Delta del Llobregat.

Aquesta setmana l'executiu ha tornat a rebre representants d'Adelson, ha explicat el conseller. A un mes de la data que es va fixar Sheldon Adelson, que va indicar que anunciaria la seva decisió sobre 'Eurovegas' el juny, "les opcions estan molt obertes", en paraules del conseller Mena. Tot és possible. "Des de no fer-se, des de que l'inversor no acabi d'aixecar els recursos financers que necessita, que no acabi d'encaixar el seu projecte, o que opti per una altra ubicació", ha indicat Mena.

stats