Economia 26/10/2011

Mena aposta per la recerca per desenvolupar les energies renovables

El conseller d'Empresa i Ocupació ha destacat aquest matí a la inauguració del Global Clean Energy Forum l'ambiciós pla de Catalunya per reduir les emissions entre 2012-2020

Thaïs Gutiérrez
2 min

Barcelona"L'energia és un sector estratègic pel futur". Amb aquestes paraules el conseller Francesc Xavier Mena ha començat el discurs inaugural del Global Clean Energy Forum, que se celebra avui i demà a Barcelona. Mena ha destacat que "Europa és un clar exemple de la voluntat de canviar el model energètic" i ha recordat que "pel 2020 es vol un reducció del 20% d'emissions de CO2 i un 20% d'increment en l'ús de renovables", fet que, segons el conseller, "és un objectiu molt ambiciós".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Catalunya vol estar al nivell europeu i si pot ser anar més enllà i per això Mena ha explicat que "hi ha un pla energètic 2012-2020 que tindrem a punt a finals d'any i que té uns objectius similars als europeus. L'objectiu més important és que hem de ser capaços de reduir el consum d'energia i fer-ne un millor ús", ha dit, i ha destacat que "el desenvolupament de les renovables passa perquè donem suport a la recerca, com en el cas de la energia eòlica marina i del projecte Iter de fusió nuclear". "La recerca, la innovació, el desenvolupament tecnològic i la promoció de negoci són fonamentals", ha dit.

En aquest sentit ha destacat que "hi ha un grup de serveis i béns que fins ara no ha sigut necessari i que ara començaran a créixer i desenvolupar-se, que seran fonamentals per a la construcció, la indústria i el transport" i per això, ha dit, des de Catalunya "hem de de ser capaços de desenvolupar aquests nous serveis i béns i crear negoci".

Exemple de sostenibilitat

Per la seva banda, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat que la capital catalana vol ser un exemple de ciutat basada en energia neta. "Volem una metròpoli connectada al món, que tingui zero emissions de CO2, volem ser un model de lluita contra el canvi climàtic, volem invertir en això i que el nostre progrés econòmic estigui basat en la sostenibilitat perquè això millorarà el medi ambient i la nostra qualitat de vida". L'acalde ha destacat que la revista Nature ha reconegut Barcelona com a ciutat líder a nivell europeu en materia d'excel·lència en recerca".

stats