Economia 15/07/2012

Merkel confia que el Parlament aprovarà el rescat d'Espanya, tot i la divisió de la seva coalició

La cancellera alemanya assegura que obtenen "sempre" les majories que necessiten. L'ajuda es votarà dijous al Bundestag

Efe
2 min
La cancellera alemanya, Angela Merkel, en la seva arribada a la segona jornada de la cimera de Brussel·les / AFP

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, considera que no necessita de la simbòlica majoria pròpia de vots de la seva coalició de govern per aprovar les ajudes a la banca espanyola en la votació que tindrà lloc al Bundestag dijous, en què l'oposició socialdemòcrata ha anunciat el seu suport.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Obtenim sempre les majories que necessitem", assenyala Merkel en una entrevista avançada per la segona cadena de la televisió pública alemanya ZDF que serà emesa aquesta nit i en què resta importància al fet que hi hagi en les seves pròpies files dissidents contraris als ajuts als països en crisi.

"Sempre vaig comptar amb la majoria necessària per ser elegida canceller" i "quan necessito majories pròpies les aconsegueixo", recorda Merkel en referència a l'anomenada majoria de la cancellera, que suposa comptar amb la meitat més un dels vots de la cambra baixa alemanya .

Anteriorment Volker Kauder, coreligionari de Merkel i líder parlamentari de la Unió (cristianodemòcrates i socialcristians bavaresos CDU / CSU), va treure importància al fet que en la votació per a les ajudes a la banca espanyola els partits de la coalició de govern no comptin amb una majoria pròpia.

"No es tracta de l'elecció de la cancellera", ha subratllat Kauder en declaracions al dominical 'Welt am Sonntag', en què es va mostrar convençut que tindran aquesta majoria, malgrat el nodrit grup de dissidents a les files de la Unió i el seu soci de govern liberal (FDP).

El Bundestag (cambra baixa del Parlament germànic) es reunirà aquest dijous de manera extraordinària per aprovar les ajudes a la banca espanyola, un dia abans que rebin el vistiplau per part dels ministres de Finances de l'Eurogrup.

En votacions anteriors per donar llum verda a altres ajuts i el Mecanisme Europeu d'Estabilitat (Mede), els partits de la coalició de Merkel no van aconseguir aportar una majoria pròpia al Bundestag, encara que en tots els casos es van aprovar gràcies als suports de la oposició socialdemòcrata i verda.

stats