Economia 03/02/2011

Merkel diu que les reformes han canviat el rumb de l'Estat

Zapatero accepta la proposta alemanya d'harmonitzar l'impost de societats a Europa

Miquel Codolar
1 min

MadridLa cancellera alemana, Angela Merkel, ha dit que les reformes espanyoles permetran "canviar el rumb" de l'Estat, en una roda de premsa que ha ofert conjuntament amb el president espanyol. A l'Estat s'han aconseguit grans coses, segons Merkel, que permeten "canviar el rumb de l'Estat cap a un rumb més positiu". En aquest sentit, ha valorat positivament que el pacte social i econòmic hagi estat signat també per els sindicats i la partonal i ha dit que confia que crearà més llocs de treball.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Merkel ha exposat la necessitat de reforçar el Pacte d'Estabilitat i impulsar un Pacte de Competitivitat perquè "si fracassa l'euro, fracassa Europa", i ha afegit que "encara ens queden passos importants". També ha demanat harmonitzar l'impost de societats, que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha acceptat per tal de fixar una "forquilla" que faci que no hi hagi tipus molt diferent a l'eurozona.

Zapatero ha acceptat la proposta alemanya d'impulsar un Pacte de Competitivitat adoptant reformes per assegurar la "prosperitat" futura d'Europa. Ha afegit que la cimera ha estat una trobada "d'afirmació, confiança, credibiltiat i força en el convenciment que afrontem les dificultats de forma solidària i cadascun assumint les seves responsabilitats". El president espanyol no ha concretat quines reformes acceptarà de les que ha proposat Merkel, però pel que fa a deslligar els salaris de la inflació ha dit que "correspon als interlocutors socials en l'àmbit de la negociació col·lectiva". Pel que fa a fixar per llei un sostre de despesa de les autonomies, ha dit que les del PSOE ja s'hi han compromès.

stats