DEUTE
Economia 06/11/2011

Merkel anuncia una rebaixa fiscal de 6.000 milions d'euros fins al 2014

La mesura pretén afavorir les rendes mitjanes i baixes

Efe
1 min

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha anunciat avui una rebaixa fiscal per un valor total de 6.000 milions d'euros per afavorir les rendes mitjanes i baixes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Després de gairebé vuit hores d'intens debat, la coalició de govern, integrada pels cristianodemòcrates (CDU) de Merkel, els socialcristians bavaresos (CSU) i el Partit Liberal (FDP), ha consensuat una rebaixa fiscal de 2.000 milions d'euros pel 2013 i de 4.000 milions pel 2014.

Aquesta mesura contribuirà, segons Merkel, a una major equitat fiscal.

El govern té previst, a més, augmentar les desgravacions fiscals per afavorir a aquells que tenen menys ingressos, mesura que costarà al govern federal i als estats federats 2.000 milions d'euros, respectivament.

Per contribuir a reduir l'anomenada "progressió freda", segons la qual un augment salarial per compensar la inflació es tradueix en una minva del poder adquisitiu en passar el contribuent a un tipus impositiu superior, el govern federal té previst aportar 2.200 milions d'euros.

Al mateix temps, s'ha acordat augmentar en un 0,1% el 2013 les cotitzacions a l'assegurança de dependència, fet que permetrà ingressar uns 1.100 milions d'euros addicionals.

stats