Economia 08/12/2011

Merkel aposta per desterrar "egoismes nacionals" per arribar a solucions conjuntes

En la cimera del Partit Popular Europeu, Merkel ha reclamat "més Europa" per fer front als reptes econòmics

Efe
2 min

MarsellaLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha instat aquest dijous els països de la Unió Europea que deixin de defensar "egoismes nacionals" i que treballin tots en la mateixa direcció per trobar de forma conjunta solucions a la crisi econòmica i financera.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Merkel ha fet aquesta crida en la seva intervenció en la cimera del Partit Popular Europeu que se celebra a Marsella i des de la qual es traslladarà a Brussel·les per assistir a una reunió de l'Eurogrup i la decisiva cimera que demà celebraran a la capital belga els caps d'estat i de govern de la UE.

La cancellera ha defensat el treball conjunt d'Alemanya i França per trobar solucions, però ha recalcat que són tots els països de la UE els que han d'actuar coordinadament per deixar enrere la crisi.

Reconeix la difícil situació

Ha reconegut que la situació és complicada i difícil, però ha dit que la solució passa per "més Europa", per fer front no només als reptes econòmics, sinó també als que es plantegen en altres àmbits.

"Europa no pot aturar-se", ha recalcat Merkel, que ha convidat a reflexionar, "vèncer el terror de la construcció europea", fer una defensa comuna dels valors que representa la UE i treballar dur.

En aquesta tasca, ha dit, la col·laboració i el treball conjunt no han de ser només del Consell Europeu, sinó també de la Comissió, del Parlament Europeu i d'altres institucions comunitàries.

Els riscos són comuns

Per ella, els riscos són comuns i, en conseqüència, cal fer-los front de forma comuna, i acordar noves decisions perquè "queda molta feina per fer".

En aquest sentit, ha advocat per seguir donant passos en favor d'una major integració i per fer les modificacions constitucionals que es considerin necessàries davant la nova política econòmica que ha d'aplicar.

Merkel ha destacat els valors que comparteixen tots els socis de la UE, que ha qualificat d'"intocables", i ha elogiat la tasca que realitza el Partit Popular Europeu.

stats