Economia 16/06/2012

Merkel espera que el govern que surti de les eleccions gregues compleixi amb l'ajust

La cancellera alemanya considera que "cal acabar" amb els incompliments sistemàtics dels compromisos perquè "així Europa no pot seguir funcionant". Torna a descartar els eurobons perquè perpetuarien "un error històric"

Efe
1 min

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha manifestat avui la seva esperança que de les eleccions gregues de diumenge en surti un govern que compleixi amb els compromisos d'estalvi adquirits per Grècia amb la Unió Europea (UE).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Cal acabar amb la tònica que el que es promet s'incompleix. Així, Europa no pot seguir funcionant sota cap circumstància", va dir Merkel en referència a les eleccions gregues, durant un congrés regional del seu partit, la Unió Cristianodemòcrata (CDU) a Hesse (centre del país).

La cancellera alemanya ha afegit que és important que els Estats de la UE assumeixin els compromisos del pacte fiscal i ha insistit en el seu rebuig als eurobons com a solució a la crisi.

Sobre això, ha recordat que en el moment de la introducció de l'euro els interessos per a Grècia i Alemanya van ser gairebé idèntics, sense consideració de la capacitat econòmica dels dos països, i ha qualificat això d'"error històric".

"Ara que els mercats han corregit aquest error, no anem a imposar una altra vegada políticament", ha dit.

stats