Economia 04/06/2012

Merkel obre la porta a una "supervisió bancària europea" a mitjà termini

En una compareixença prèvia a la seva reunió amb Barroso ha recalcat que cal donar a les institucions europees més marge d'actuació davant la crisi

Efe
1 min

BerlínLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha parlat de crear una supervisió bancària a mitjà termini de cara a solucionar la crisi ocasionada pels problemes del sector financer espanyol. Concretament, ha dit que "a mitjà termini, hem d'aclarir la qüestió de la supervisió bancària i en quina mesura posem els bancs d'importància sistèmica sota un control específic". Merkel, que ha afegit que cal dotar les institucions europees de més marge d'actuació davant la crisi, s'està reunint ara mateix amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, per començar a preparar la cimera de finals del juny.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Merkel ha recalcat que el pacte fiscal és un primer pas i que a mitjà i llarg termini caldrà fer-ne d'altres, moment en què ha parlat de mecanisme de supervisió bancària. Barroso, per la seva banda, ha parlat directament d'"unió bancària" i ha remarcat que cal combinar amb cura "actuacions ràpides" i "plans a llarg termini".

El portaveu del govern alemany, per la seva banda, ha reiterat el rebuig d'Alemanya als eurobons, que no consideren viables si no és al final d'un llarg procés de més integració europea.

stats