Economia 23/05/2012

Merkel torna a carregar contra els eurobons

La cancellera alemanya ha dit que els tipus d'interès massa baixos han contribuït a un "important endeutament" a l'eurozona, opinió que contrasta amb la del president francès, François Hollande

Efe
1 min
Merkel, a la cimera de Brussel·les / EFE

Brussel·lesLa cancellera alemanya, Angela Merkel, ha reiterat el seu rebuig a la introducció d'eurobons a l'eurozona i ha afirmat que la mutualització del deute "no contribueix" a reactivar el creixement.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Em remeto a la situació jurídica: els tractats de la UE prohibeixen que es garanteixi mútuament el deute d'altres estats", cosa que, segons ella, inclouria els eurobons, ha afirmat Merkel en arribar a la cimera informal de líders europeus.

De fet, ha dit, els tipus d'interès massa semblants i baixos –previs a la crisi– han contribuït a un "important endeutament" a l'eurozona, opinió que contrasta amb la del president francès, François Hollande, que a la cimera pretén pressionar favor de la mutualització del deute a la zona euro.

La cancellera alemanya ha recalcat que els caps d'estat i de govern només intercanviaran opinions per preparar l'agenda de creixement que s'aprovarà a la cimera de juny.

Per Alemanya, això vol dir aprofundir en el mercat interior, millorar el funcionament del sector dels serveis i una col·laboració més estreta a l'eurozona pel que fa a les reformes estructurals, com les dels sistemes socials i les normes del mercat laboral, i una millor i potser reforçada actuació del Banc Europeu d'Inversions (BEI).

"Proposaré que es millori la mobilitat laboral, perquè en alguns països es busquen treballadors qualificats i en altres hi ha una elevada taxa d'atur, especialment de joves, una cosa que es podria millorar a través d'agències d'ocupació europees i una millor col·laboració dels centres nacionals, ha destacat Merkel. "No decidiré res avui", ha subratllat.

stats