Economia 27/01/2012

Més de 225.000 famílies tenen tots els membres a l'atur a Catalunya

Les llars catalanes on tots els actius estan sense feina van créixer un 8% durant el 2011. A tot l'Estat, ja hi ha 1,5 milions de famílies en aquesta situació

Elena Freixa
1 min

BarcelonaL'increment de les dades d'atur durant el 2011, amb 88.6000 aturats més respecte l'any anterior, va abocar a més famílies a una situació econòmica greu. Més 225.000 llars catalanes tenien tots els seus membres sense feina a finals de l'any passat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA), l'increment de famílies amb tots els actius aturats va ser del 8% i va alçar les xifres a un nivell mai abans vist ni en termes absoluts ni relatius a Catalunya. Al conjunt de l'Estat, ja hi ha 1,5 milions de llars en aquesta situació.

Les famílies conformen tradicionalment una xarxa social de suport davant l'atur, però amb la persistent destrucció d'ocupació cada cop s'esgota més aquesta via solidària. Una de cada dues persones sense feina ja fa més d'un any que està en aquesta situació.

La secretària general d'Ocupació, Esther Sànchez, va valorar com a "negativa" l'evolució del mercat de treball en el quart trimestre de l'any passat i va advertir que no es preveu cap "millora significativa" a curt termini.

Tot així, ha assegurat que alguns processos en marxa com ara la consolidació pressupostària a les administració, la reforma financera i la "urgent" reforma laboral poden ajudar a una reactivació "molt lenta" en els propers mesos.

L'atur ha tornat a marcar un nou rècord al desembre, amb 775.400 aturats a Catalunya i 5,2 milions a Espanya. La taxa catalana ha repuntat fins al des del 19,43% fins al 20,5%.

stats