ENERGIA
Economia 27/10/2011

Més del 50% de la nova capacitat elèctrica serà renovable

Segons l'Agència Internacional de l'Energia, l'energia neta liderarà el creixement mundial

Ignasi Pujol
1 min

Barcelona"Més del 50% de la nova capacitat elèctrica que s'instal·larà al món serà renovable". Així ho ha explicat avui dijous el director general adjunt de l'Agència Internacional de l'Energia (AIE), Richard H. Jones.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Jones, que ha intervingut al Global Clean Energy Forum que ha organitzat a Barcelona l'International Herald Tribune en col·laboració amb l'ARA, ha explicat que bona part del creixement de la demanda elèctrica mundial vindrà de la Xina, l'Índia i l'Àfrica.

Respecte al desenvolupament global de les energies netes, Jones ha comentat que es desenvoluparan, però que aquest creixement, tot i que sigui "de doble dígit", no serà com en els darrers anys, ja que s'ha de racionalitzar.

Segons Jones, la bombolla solar que ha experimentat Espanya és un "cas paradigmàtic". "Ha estat un cas clar de polítiques massa generoses amb l'energia solar, que han acabat topant amb les restriccions pressupostàries".

El directiu de l'AIE ha fet una crida a impulsar fonts renovables com la biomassa.

Sobre l'impacte de l'accident nuclear de Fukushima sobre les polítiques energètiques mundials, Jones ha dit que "no es preveu una gran davallada de la potència nuclear, perquè, de fet, la major part de països que tenen nuclear no pensaven construir noves centrals". A més, ha advertit que si bé és cert que creixeran les renovables, "també s'incrementarà el consum d'hidrocarburs".

stats