Economia 14/02/2011

Més d'un trentena d'empreses catalanes són al congrés

Efe
2 min

BarcelonaEntre l'ingent embolic d'empreses que són presents al Mobile World Congress que avui obre les seves portes a Barcelona hi ha 33 firmes catalanes, entre elles una desena de companyies desenvolupadores d'aplicacions que donaran a conèixer la seva activitat en aquest certamen, el més important del sector.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De les 33 companyies presents, 21 d'elles ho fan a través de la col·laboració d'ACC10, l'agència de suport a l'empresa catalana adscrita al departament d'Ocupació, al costat de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, i estaran distribuïdes en espais diferents: el pavelló català (7 firmes en l'anomenada plaça de l'Univers; l'App Planet (10 firmes a l'àrea dedicada a les aplicacions per a telefonia mòbil) i la Mobile Venture Forum (6 empreses en aquesta àrea de presentació de projectes).

Al pavelló català, a més de set empreses amb una trajectòria consolidada en l'àmbit tecnològic (Ad Telecom, Adsmediatech, Kinetical Bussiness, Sironta, SitMobile, Visual Engenieering Technology, WaweControl), hi haurà el Centre Tecnològic Barcelona Digital, membre de la xarxa Tecnio.

A App Planet, la secció dedicada a les aplicacions –un mercat que ha tingut un creixement espectacular els dos últims anys com a conseqüència de la proliferació dels smartphones i altres suports que permeten la connexió mòbil a internet– hi haurà unes 200 empreses de tot el món, de les quals una desena seran catalanes, i mostraran els seus productes potencials a possibles inversors tant nacionals com internacionals.

En aquest espai, en què hi ha previstes una sèrie de conferències i presentacions de productes, hi seran presents les firmes BCN Touch, Beabloo, EyeOs, Fiabe, Icar Vision, Itinerarium, Oonair, Qporama i Teambox.

D'aquestes empreses, destaca l'start-up BCN Touch, que porta al congrés dues aplicacions: Inspector, que permet determinar l'autenticitat dels productes només tocant-los amb el mòbil, i Shopper, que ajuda els compradors a gestionar les seves compres de forma més fàcil.

Les aplicacions estan molt lligades al sector de l'oci: Itinerarium és una app basada en la geolocalització, una utilitat que permet mostrar al mòbil dotat amb GPS la millor ruta d'oci d'una persona concreta, ja sigui l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, o l'actriu Marta Torné, així com la d'un jugador del FC Barcelona, el nom del qual es donarà a conèixer durant el transcurs del congrés.

ACC10 col·labora aquest any en l'organització del Mobile Venture Forum, un esdeveniment que s'organitza el dia 16 i que està dirigit en exclusiva a inversors, operadors i grans empreses del sector de la telefonia.

Les empreses catalanes que participen en aquest esdeveniment són Oonair, Scytil, PasswordBank,Quostodian, Baolab i Fiabee.

Un exemple de la tecnologia que ofereixen aquestes firmes és la desenvolupada per Scytl per permetre el vot electrònic, un sistema que ja s'ha utilitzat en alguns comicis als Estats Units, Suïssa o el Regne Unit.

Un altre exemple l'aporta Oonair, una empresa amb seu a Barcelona que ha creat una plataforma per compartir vídeo, que a més permet generar continguts de forma senzilla amb els mòbils d'empresa i compartir-los amb tots els usuaris, un sistema que pot ser utilitzat per supervisar com va una obra, certificar fases o la instal·lació d'aparadors de cadenes de roba.

La plataforma d'Oonair ja la utilitzen empreses com Zara, Gas Natural o l'agència EFE.

stats