ECONOMIA
Economia 14/02/2011

Microsoft i Nokia venen les bondats de la seva aliança en un acte conjunt

Nokia és el principal fabricant de telèfons mòbils del món, amb una quota de mercat del 28% l'any passat, segons informa l'última enquesta Gartner; però és que el 2009, tenia el 36% i el 2007 fregava el 50%, de manera que l'aliança amb Microsoft s'ha convertit en la taula de salvació de la companyia, ja que li permetrà créixer en el segment dels smartphone, on menys està brillant el grup finlandès. No obstant això, Microsoft també resultarà beneficiat ja que en el seu moment, el seu sistema operatiu Windows Phone amb prou feines és utilitzat per un 4% dels mòbils de tot el món, amb el qual l'aliança amb Nokia li farà augmentar de manera exponencial la seva presència al mercat.

Redacció
1 min

BarcelonaEl president de Microsoft, Steve Ballmer, i el de Nokia, Stephen Elop, han venut avui, en un acte conjunt al Mobile World Congress, les bondats de l'aliança de les seves companyies.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Nokia és el principal fabricant de telèfons mòbils del món, amb una quota de mercat del 28% l'any passat, segons informa l'última enquesta Gartner; però és que el 2009, tenia el 36% i el 2007 fregava el 50%, de manera que l'aliança amb Microsoft s'ha convertit en la taula de salvació de la companyia, ja que li permetrà créixer en el segment dels smartphone, on menys està brillant el grup finlandès. No obstant això, Microsoft també resultarà beneficiat ja que en el seu moment, el seu sistema operatiu Windows Phone amb prou feines és utilitzat per un 4% dels mòbils de tot el món, amb el qual l'aliança amb Nokia li farà augmentar de manera exponencial la seva presència al mercat. De fet, Elop, en la seva compareixença aquesta tarda, ha deixat caure que un dels avantatges de l'aliança amb Microsoft és que podria beneficiar les possibilitats de creixement de Nokia als Estats Units.

Ballmer, per la seva banda, ha destacat la bona resposta al pacte tant dels inversors com dels clients, afegint que aquest suma "dues tecnologies que organitzen la informació, les aplicacions i els serveis en una experiència amable amb l'usuari" i ha centrat bona part de la seva intervenció a defensar les millores que segons el seu parer ha dut a terme Microsoft amb Windows Phone i que resultaran evidents durant aquest any.

stats