REFORMA LABORAL
Economia 19/02/2012

Milers de persones es manifesten a Girona al crit de "vaga general"

Després de la de Barcelona, aquesta ha estat la concentració més multitudinària que hi ha hagut a Catalunya contra la reforma laboral

Acn
2 min
Manifestació contra la reforma laboral a Girona

GironaMilers de persones (4.000, segons càlculs de la policia i 8.000, segons els sindicats) s'han manifestat avui, durant una hora, pel principals carrers de la ciutat de Girona per mostrar el seu rebuig a la reforma laboral al crit de "vaga general". Aquesta ha estat la concentració més gran que hi ha hagut a Catalunya després de la de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La manifestació ha començat cap a les dotze del migdia amb una pancarta amb el lema Ni reformes laborals, ni retallades, signada conjuntament per CCOO i UGT.

Durant la marxa, que s'ha realitzat sense que s'hagin produït incidents, s'han pogut escoltar càntics com "Unitat sindical per a la vaga general" o "aquesta reforma, la pararem".

Aproximadament 45 minuts després, els manifestants s'han concentrat davant la plaça del Vi i davant de l'ajuntament, on els representants sindicals han llegit el manifest de la vaga, consensuat per tots els territoris on s'ha realitzat la mobilització.

La secretaria general d'UGT a la província de Girona, Dolors Bassa, ha manifestat que veu "molt possible" una vaga general ja que, segons la seva opinió, els ciutadans s'estan "alterant més" a mesura que es van coneixent els detalls de la reforma laboral.

"Hi ha una retallada en els drets laborals i m'estranya que els empresaris diguin que és una reforma laboral fluixa", ha declarat Bassa, que ha xifrat en 8.000 els manifestants a la ciutat de Girona.

De la seva banda, el secretari general de CCOO a Girona, Bartomeu Compte, ha dit que la solució "passa pel diàleg" i que esperen al "tràmit parlamentari" per plantejar la necessitat de convocar una vaga general.

"Rebutgem aquesta reforma laboral pel seu contingut i perquè s'han perdut les formes", ha exposat el representant de CCOO.

La manifestació, que ha començat amb unes 2.000 persones, ha anat creixent a mesura que avançava fins a arribar a uns 4.000 manifestants, segons estimacions de la policia, que han omplert la plaça del Vi amb pancartes com "Reforma general = Furt salarial" o "ara més que mai, unitat, unitat, unitat".

stats