Economia 27/09/2011

Miquel Roca: "La radicalitat no convé a Catalunya, necessitem consens intern"

L'expresident del grup parlamentari de Convergència i Unió (CiU) al Congrés dels Diputats Miquel Roca ha advertit avui a l'empresariat català que el nou cicle polític que s'acosta estarà marcat per la radicalitat i que "la radicalitat no convé a Catalunya"

Ariadna Trillas
1 min

Sant Fruitós del BagesRoca, advocat i un dels pares de la Constitució espanyola, ha fet aquesta reflexió en el segon dia de les jornades de reflexió organitzades per Esade a Sant Fruitós del Bages. "L'única força de Catalunya és el seu consens intern, social i polític", ha afirmat. Miquel Roca s'ha confessat "un gran defensor de l'ambigüitat", perquè considera que en la crispació els catalans "ens sentim incòmodes".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquestes reflexions han arribat després que el catedràtic de Ciència Política de la Universitat Pompeu Fabra, Ferran Requejo, fes un repàs a les sortides possibles de Catalunya, i considerés "ingenu" seguir pensant en una solució federalista. "Els models alemany o americà no són aplicables a Espanya", havia dit. Per Requejo, si el pacte fiscal fracassa, i ho veu "probable", vindrà "una nova onada independentista".

En la jornada hi ha participat també com a ponent Agustí Colomines, professor de la UB i membre de Catdem, que ha reclamat una societat civil "de lideratges forts si es vol una política de lideratges forts".

stats