Economia 14/05/2012

Moody's avala la reforma financera i la nacionalització de Bankia

L'agència de ràting considera, no obstant, que encara queden "incerteses" al voltant del sector financer espanyol

Efe
1 min

LondresL'agència Moody's ha considerat avui que la reforma financera aprovada aquest divendres pel govern espanyol i la nacionalització de BFA són accions "positives", però encara deixen moltes entitats i els seus creditors "vulnerables" al creixement dels préstecs problemàtics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Moody's ha fet aquesta precisió en un informe, després que la setmana passada l'executiu aprovés la seva segona reforma financera que exigeix a les entitats, més provisions immobiliàries, i que es conegués que l'Estat nacionalitzarà Banc Financer i d'Estalvi (BFA), la matriu de Bankia.

En aquest sentit, l'agència ha indicat que aquestes accions confirmen la disponibilitat que hi ha per oferir a les entitats suport públic, encara que la quantitat i la forma d'ajuda són "incertes".

"Això probablement augmentarà la càrrega del deute públic, ja elevada d'Espanya", ha dit l'agència, que preveu que superi el 90% de PIB el 2014, gairebé el triple que el 36% registrat el 2007.

Finalment, l'agència ha destacat que el govern hagi encarregat a dues entitats "independents" l'avaluació dels actius dels bancs del país, cosa que, segons la seva opinió, ajudarà a augmentar la transparència de la qualitat d'aquests actius.

No obstant això, també preveu que s'"accelerarà el reconeixement de pèrdues dels bancs".

stats