Economia 13/12/2011

Moody's amenaça de rebaixar la nota al Banc Sabadell, a CaixaBank i al hòlding La Caixa

L'exposició al sector immobiliari i les conseqüències que poden tenir les pobres perspectives de creixement d'Espanya en són les principals motivacions

Acn
1 min

MadridL'agència de qualificació Moody's ha posat sota revisió per a una possible rebaixa la nota de Banc Sabadell i de CaixaBank i el seu hòlding La Caixa, així com la de Banco Cooperativo, Bankia i el seu hòlding Banco Financiero y de Ahorro (BFA), Bankinter, la patronal Confederación Española de Cajas de Ahorro (CECA), Caja Rural de Granada, Ibercaja Banco i Lico Leasing.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Totxo i males perspectives

L'agència està reavaluant la fortalesa financera de totes les entitats bancàries de l'Estat espanyol a causa d'unes expectatives a la baixa pel que fa a l'exposició al sector immobiliari i a les conseqüències que poden tenir les pobres perspectives de creixement de l'economia espanyola. A més, Moody's ha estès les revisions a set bancs inclosos en fusions per incorporar aquestes reconsideracions. És el cas d'Unicaja, Caja Vital, Banco Popular i NCG Banco, els quals continuen sota la revisió per a una rebaixa de la nota. Per contra, Bilbao Bizkaia Kutxa, Banco CEISS i el Banco Pastor segueixen pendents d'una revisió a l'alça.

Les conseqüències de la CAM

La compra del banc CAM per part de Banc Sabadell ha suposat que Moody's col·loqui la nota de la CAM en situació de revisió a l'alça i la de Banc Sabadell, en estat de revisió a la baixa.

stats