RENDA VARIABLE
Economia 24/06/2011

Els dubtes sobre la banca italiana tornen a portar importants pèrdues a les borses

Després de la caiguda d'avui, de l'1,31%, l'Ibex 35 perd tot el que havia guanyat durant l'any. La prima de risc espanyola, que es tradueix en l'encariment del país per finançar-se s'acosta als seus màxims històrics, per sobre dels 280 punts

Redacció
1 min

BarcelonaL'Ibex 35 ja està per sota del nivell amb el qual va començar l'any. El selectiu espanyol ha encadenat un nou retrocés, en aquest cas del 1,31%, com a conseqüència dels dubtes que desperta en els mercats la banca italiana. I és que s'ha produït un canvi de cromos en la percepció de risc dels inversors. L'agència Moody's ha posat sota observació la banca italiana de cara a una possible rebaixa de qualificació. Algunes informacions apunten també que alguns bancs italians suspendran els tests d'estrès europeus als quals s'han sotmès aquests dies i dels que coneixerem els resultats durant el juliol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els bancs italians han caigut amb força durant tota la sessió. banca Popolare di Milano, Banco Popolare, Banca Intesa Sanpaolo, Monte del Paschi i Unicredito han tancat la jornada amb retrocessos del 5%. Aquestes caigudes han contagiat ràpidament la resta de borses europees, entre elles l'espanyola, on hi ha una gran representació de bancs. Bankinter ha perdut un 3,17%, Banco Popular un 1,96%, el Sabadell un 1,83% i el grans, BBVA i Santander, s'han deixat un 0,58% i un 1,01%, respectivament.

A banda de la renda variable, les males notícies provinents de Grècia i Itàlia també s'han notat als mercat de deute i al de divises. El diferencial entre el bo espanyol a deu anys i el bund alemany s'ha elevat a 285 punts, la qual cosa deixa la rendibilitat que ha de pagar l'Estat per finançar-se en el 5,67%. L'euro baixa mig punt percentual i es canvia en 1,41 dòlars per cada moneda comunitària.

stats