FINANCES
Economia 29/11/2011

Moody's amenaça amb rebaixar la qualificació de 21 bancs espanyols

La possible rebaixa afectaria a Banc Sabadell, CaixaBank i el banc de CatalunyaCaixa així com a d'altres entitats com la Bankia, el Santander i el BBVA

Efe
1 min

Brussel·lesL'agència de qualificació Moody's ha amenaçat amb rebaixar la nota del deute a 87 entitats de l'Europa dels 15, entre les quals hi figuren 21 bancs espanyols. Juntament amb Espanya, els bancs italians, austríacs i francesos estan al punt de mira de l'operació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el cas de Catalunya, el Banc Sabadell, CaixaBank i CatalunyaCaixa serien susceptibles de la rebaixa. També hi ha a la llista la CAM, Banco de Valencia, el Popular, Banco Santander, Banesto, Bankia, Bankinter, Ibercaja i Banco Pastor entre d'altres.

L'amenaça de Moody's s'estén a 17 bancs italians, 9 d'Àustria, 7 de França i 6 d'Holanda. També uns altres 5 bans noruecs podrien entrar dins la rebaixa, 4 suecs, tres de Finlàndia, 3 de Luxemburg, dos de Xipre, dos de Portugal, un parell més de Suïssa i un de Polònia.

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, ha restat avui importància a l'amenaça de l'agència de qualificació i ha dit que aquests organismes "estan revisant la concepció dels 'ratings' que hi havia fins ara per posar unes noves valoracions a tot el conjunt del sistema financer i de països".

stats