Economia 17/10/2017

Moody's avisa que aplicar el 155 pot provocar més tensions a llarg termini

Apunta que la falta de pressupostos demostra la "poca eficiència del govern per fer polítiques"

Europa Press
1 min
SEGONA RECTIFICACIÓ A LA BAIXA 
 El ministre d'Economia, Luis de Guindos, i el president del govern, Mariano Rajoy, després d'acabar la sessió de control d'ahir al Congrés de Diputats.  La previsió inicial d'una caiguda del PIB del 0,5% ha quedat enrere.

MadridAplicar definitivament l’article 155 de la Constitució espanyola garantiria que Catalunya es queda dins d'Espanya a curt termini, però provocaria una escalada de la tensió que no beneficiaria la qualificació creditícia d’Espanya. Aquest és un dels avisos que va emetre ahir l’agència de qualificació Moody’s. A més, considera que aquesta situació, a més de la impossibilitat que el govern central aprovi uns nous pressupostos per al 2018, és un “altre signe de la poca eficiència del govern espanyol per formular polítiques”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així doncs, la firma apunta que encara que les possibilitats que la independència de Catalunya són baixes, l'escalada de tensió "ha estat molt ràpida", i a això s'hi ha afegit un estancament de la resta de responsabilitats polítiques i legislatives del govern central.

Tot i que aquesta agència apunta que si es resol ràpidament encara es pot revertir la situació, avisa que més autonomia fiscal a les regions no seria favorable per a l’economia espanyola i creu que malgrat tot i ha pocs indicis que la confiança dels inversors en relació al deute sobirà espanyol caigui.

La firma creu que els enfrontaments entre el govern central i regional estan tenint implicacions en la formulació de polítiques. "Espanya ja s'enfrontava a dificultats per aprovar qualsevol reforma al Parlament per estar en un govern en minoria, mentre que ara, el desenvolupament rutinari de la seva activitat s'està veient interromput". Justament sobre aquest punt assenyala que la incapacitat d'aprovar uns pressupostos generals és "un altre signe de la poca eficiència del govern espanyol per a la formulació de polítiques".

stats