CRISI FINANCERA
Economia 09/06/2012

Moody's pressiona Espanya i alerta del possible contagi a l'eurozona

L'agència escalfa l'ambient hores abans de la trobada d'urgència de l'Eurogrup, on el govern espanyol podria pronunciar-se sobre el rescat a la banca

Efe
1 min

BarcelonaHores abans de la teleconferència dels ministres d'Economia i Finances de la zona de l'euro, l'agència de qualificació Moody's intensifica la pressió sobre Espanya alertant que els problemes de la banca podrien contagiar la nota del deute d'altres països de l'eurozona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De fet, les tres principals agències de qualificació de risc, Fitch, Moody's i S&P, han insistit en les últimes 48 hores en el risc que porta implícita la necessitat de capitalització que té el sistema financer espanyol, contaminat per l'esclat de la bombolla immobiliària.

En aquest context, i davant una possible recapitalització de la banca espanyola amb fons europeus, les agències han subratllat les "implicacions" que pot tenir un possible rescat sobre la qualificació del deute de l'Estat.

L'ombra de la rebaixa de la nota ronda, doncs, l'eurozona, i no només Espanya o Grècia, sinó també la resta d'estats que comparteixen l'euro pel "gran risc de contagi" que pot suposar el problema financer espanyol, segons l'avaluació de Moody's.

stats