Economia 25/06/2012

Moody's deixa 15 bancs espanyols a nivell de bo porqueria

L'agència de qualificació rebaixa entre un i quatre esglaons la nota de 28 entitats poc després de deixar el deute estatal a un pas del suspens

Ara
1 min

BarcelonaL'agència de qualificació nord-americana Moody's ha anunciat aquest dilluns una rebaixa de la qualificació de 28 entitats bancàries i n'ha situat 15 en la zona de bo porqueria, és a dir, com a títols no aptes per a inversions segures.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Moody's ja va rebaixar el 13 de juny la nota del deute sobirà de l'estat espanyol tres graons. La qualificació va passar del notable baix (A3) a un pas del bo porqueria (Baa3). Ara, només el Santander es manté per sobre de la qualificació de l'Estat, a un grau (Baa2). Caixabanc i el BBVA, les altres dues entitats de l'estat mantenen l'aprovat, però es queden a només un pas de perdre'l.

El Sabadell baixa tres graons i queda en bo porqueria, igual que Bankinter, el Popular i Unicaja Banco, els dos últims amb una rebaixa espectacular, de 4 graons.

Catalunyabanc, que ja era bo porqueria, baixa tres graons més fins a situar-se en una qualificació de 'deficient'.

La rebaixa a les entitats bancàries és una conseqüència gairebé automàtica de la de l'Estat, ja que, en general, aquestes agències consideren que una entitat bancària no pot tenir millor nota que l'estat on té la seu.

stats