Economia 17/05/2012

Moody's rebaixarà aquest dijous la qualificació de la banca espanyola

Serà una mesura similar a la que va prendre l'agència dilluns passat amb 26 bancs italians

Efe
1 min

MadridL'agència de qualificació Moody's farà aquesta nit una rebaixa massiva de la nota que assigna als bancs espanyols, similar a la que va fer dilluns passat amb la banca italiana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresa, segons fonts financeres, ha començat a comunicar a les entitats bancàries la pròxima rebaixa, com és preceptiu en aquests casos.

Aquesta rebaixa es durà a terme després que dilluns Moody's rebaixés d'un a quatre graons la nota de 26 bancs italians per la seva vulnerabilitat davant les dificultats que travessa l'eurozona.

Fa tres mesos, a mitjans de febrer, l'agència va anunciar que posava en revisió la qualificació de 114 entitats financeres europees en 16 països, dels quals Itàlia i Espanya eren els més afectats, amb 24 i 21 entitats, respectivament.

Moody's va justificar llavors aquesta acció per l'"impacte negatiu i prolongat de la crisi de la zona de l'euro", combinat amb el deteriorament de la qualitat creditícia i els desafiaments a què fan front els bancs i les societats de valors amb una activitat significativa en el mercat de capitals.

Si Moody's compleix l'amenaça, la imatge de la banca espanyola es veuria de nou afectada, en un moment en què està patint un dur càstig en borsa per la caiguda de Bankia i per l'impacte de la nova reforma financera.

Aquesta reforma, que va ser aprovada el passat dia 11, eleva de nou les provisions que ha de realitzar el sector per sanejar els seus actius immobiliaris en gairebé 30.000 milions d'euros.

stats