Irlanda
Economia 17/12/2010

Moody's rebaixa la qualificació del deute irlandès

L'assumpció del deute bancari per part de l'Estat i la pèrdua de "fortalesa financera" generen males perspectives econòmiques per a Irlanda

Efe
1 min

BarcelonaL'agència Moody's ha rebaixat aquest matí la qualificació dels bons irlandesos, tant en divisa estrangera com en local, en cinc graons a l'escala d'inversió: de l'Aa2 ha passat al Baa1, i amb perspectiva negativa. Moody's ha justificat aquesta decisió per l'assumpció per part de l'Estat del deute de les entitats bancàries, la incertesa creixent de les perspectives econòmiques del país i la pèrdua de "fortalesa financera" del govern.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons l'agència, la perspectiva negativa atorgada al deute irlandès es basa en el risc que aquesta fortalesa financera del govern pugui seguir decreixent encara més, o que els costos de l'estabilització del sistema bancari superin les previsions.

De totes maneres, Moody's elogia la competitivitat de l'economia irlandesa i les seves condicions fiscals, que són, diu, favorables als negocis, i ha parlat també de "dades saludables" en matèria d'exportacions.

stats