Economia 22/05/2012

Morgan Stanley va publicar males notícies sobre Facebook just abans de la seva sortida a borsa

El banc, que va dirigir la sortida a borsa de la xarxa social, va retallar-ne les previsions de beneficis a últim moment

Vicenç Moliné
1 min

BarcelonaWall Street busca desconcertat els motius que han aixafat la sortida a borsa de Facebook, que ahir va caure un 11% i avui ja cau més d'un 4%. L'estrena ja no va resultar tan lluïda com s'esperava però les caigudes d'ahir i avui ja fan témer l'existència d'una bombolla a l'entorn de l'empresa de Mark Zuckerberg. Reuters ha destapat que el banc Morgan Stanley, que va dirigir la sortida a borsa de Facebook, va avisar els seus inversors que rebaixava les perspectives de beneficis de Facebook just abans de l'estrena a borsa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'analista d'internet de Morgan Stanley Scott Devitt va retallar "substancialment" les previsions d'ingressos per al proper trimestre i per al conjunt de l'any, cosa que va espantar molts inversors, ja amb dubtes sobre com s'adaptarà la publicitat a les cada vegada més usades plataformes mòbils.

La revisió de les dades es va fer a partir d'una informació aportada per Facebook a la Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units de manera que tant Goldman Sachs com JP Morgan, els altres grans gestors de la sortida a borsa, ho sabien tot, i no van rectificar les seves previsions.

La mala noticia se suma a la mala imatge que va quedar de Facebook després de divendres, quan la xarxa social va tancar gairebé plana afectada, en part, per un problema informàtic del Nasdaq que va dificultar les transaccions la primera hora de cotització.

stats