Economia 16/06/2012

Navarro creu que el govern espanyol "si vol" pot obtenir més ingressos sense les retallades de l'FMI

La recepta del primer secretari del PSC és crear un impost sobre les grans fortunes i lluitar contra el frau fiscal. Iniciativa també carrega contra les propostes del Fons

Acn / Ara
2 min

Vielha / BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha rebutjat aquest dissabte les demandes del Fons Monetari Internacional (FMI) que proposa al govern espanyol que apugi l'IVA, redueixi el sou als funcionaris i rebaixi la desgravació per habitatge. Navarro considera que la solució no està en fer més retallades sinó en augmentar els ingressos i critica que ni el govern espanyol ni el català facin res al respecte, tot i poder, ha dit. La recepta del líder socialista és crear un impost sobre les grans fortunes, lluitar contra el frau fiscal i, a Catalunya, recuperar l'impost de successions. Ho ha dit a Vielha on ha signat un protocol de relació entre el PSC i Unitat d'Aran (UA) amb Francés Boya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, per la seva banda, ha criticat les propostes de l'FMI per a l'estat espanyol i les ha qualificat de "xantatge inacceptable". "Fins on ens volen portar? Perquè el que ens proposen ens condueix cap a Grècia", ha alertat Joan Herrera.

Navarro opina que tant el govern espanyol com el català tenen possibilitats d'augmentar els seus ingressos i que la solució no és fer més retallades, ja que això significaria augmentar l'empobriment de l'economia del país. Augmentar els ingressos, explica, és recuperar l'impost de successions a Catalunya, crear un impost en grans fortunes com es va fer a França i el qual està donant un bon resultat i lluitar contra l'economia submergida i el frau fiscal. "No pot ser que el PP a aquells que han defraudat només els hi demani un 10%". Si aquestes mesures es duguessin a terme correctament o hauria calgut fer tantes retallades en el passat i no demanarien fer-ne més en un futur, ha dit.

El primer secretari del PSC també lamenta que el PP culpi les comunitats autònomes de la situació econòmica actual i alerta del discurs recentralitzador d'aquest partit "El que ha de fer el govern són plans de xoc contra la pobresa, per promoure l'ocupació juvenil i per ajudar per petites i mitjanes empreses". Són mesures, ha dit, que es podrien tirar endavant immediatament però no es fa, ha lamentat.

stats