AUTOMOCIÓ
Economia 18/05/2012

Nissan fabricarà a Barcelona la versió elèctrica de la furgoneta NV200

La furgoneta serà la primera experiència de fabricació en sèrie d'un gran vehicle elèctric a Catalunya. Directius de la multinacional japonesa viatjaran a Barcelona la setmana que ve per donar-ne detalls

Elena Freixa
1 min
El prototip de la NV200 elèctrica presentada al Saló de Ginebra al febrer

BarcelonaLa planta de Nissan a Barcelona fabricarà la versió elèctrica de la furgoneta NV200, un model que la planta catalana produeix en la seva versió de de combustible fòssil des de fa gairebé tres anys, segons han confirmat a l'ARA fonts properes a l'empresa. L'adjudicació suposa una experiència pionera a Catalunya pel que fa a la fabricació de grans vehicles elèctrics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La multinacional japonesa s'ha decantat finalment per la planta de la Zona Franca després de molts mesos d'anàlisi de possibilitats. La propera setmana, directius de la multinacional japonesa es traslladaran a Barcelona per donar detalls sobre els plans de futur que la marca té per a la planta catalana.

Des que Nissan es va adjudicar la NV200 en versió de motor d'explosió a finals del 2009, la fàbrica ha jugat fort la seva carta per endur-se també la versió elèctrica (eNV200) i finalment ha convençut la matriu.

L'adaptació del model tradicional en versió endollable comportarà inversions a la planta, però menors que si s'haguessin de fer de nou a d'altres centres de producció de Nissan.

La notícia arrodoneix una setmana de bones perspectives de la multinacional a Espanya. Dimarts, va confirmar la producció d'un nou camió a la planta d'Àvila i ara es confirma que Barcelona també té garantit un nou producte.

Les vendes de Nissan a Espanya també travessen un bon moment, ja que la marca és líder al segment de vehicles industrials. Una de les fortaleses és una altra furgoneta que també es fa a Barcelona, la Primastar, que també es ven per a Renault i Opel.

stats